Ben jij productief of druk? 7 tips om efficiënter te werken.

Niet zo productief als je hoopte

Ken je dat? Dat je zoveel wilt doen op een dag. Je bruist van de ideeën en hebt een hele lijst met dingen die je wilt doen in je hoofd. En aan het einde van de dag is er niet veel van terecht gekomen. Terwijl je wel het gevoel hebt dat je veel gedaan hebt. Dan ben je druk geweest. Maar misschien minder productief dan je hoopte.

7 tips

Hoe zorg je er nu voor dat je productiever bent, zonder dat je het gevoel hebt dat je druk bent? Hieronder 7 tips om je op weg te helpen. Kies wat bij je past, je hoeft ze niet allemaal te volgen.

Tip 1. Lastigste klus eerst

Begin de dag met de lastigste klus. ’s Morgens heb je meestal nog genoeg energie. Als je die moeilijke taak eerst hebt gedaan, dan valt alles wat daarna volgt alleen maar mee.

Tip 2: Schakel de meldfuncties uit en focus

Misschien een open deur, maar als je je meldfuncties uitschakelt, raak je niet afgeleid. Dan kun je je focussen op je taak en ben je sneller klaar. Probeer ook niet meerdere dingen door elkaar te doen, dat lijkt productief, maar uiteindelijk ben je overal langer mee bezig dan als je ze één voor één doet.

Tip 3: Plan

Plan je tijd in en stel deadlines. Lees hiervoor ook mijn blog van vorige week. En plan wat meer tijd in dan je nodig denkt te hebben. Voor onszelf schatten we nog wel eens te weinig tijd in, dan wordt de druk te hoog en daar word je niet productiever van.

Tip 4: Lijstjes

Gun je hoofd rust door op te schrijven wat je wilt doen, niet mag vergeten en welke ideeën je hebt. Door ze op te schrijven, hoef je ze niet meer te onthouden en dat geeft meteen rust. Lees hiervoor ook deze tip.

Tip 5: Las pauzes in

Je kunt niet contant productief zijn, dus las pauzes in door even iets anders te doen. Een wandeling te maken, een kop koffie te drinken, of doe waar jij op dat moment zin in hebt. Zodat je daarna met frisse energie weer verder kunt gaan.

Tip 6: Leer ‘nee’ zeggen

Je kunt niet alles voor iedereen doen. Door overal ‘ja’ tegen te zeggen, zeg je tegen andere dingen dus ‘nee’. Sta eens stil bij waar je ‘ja’ tegen zegt en waar je dan automatisch ook ‘nee’ tegen zegt. En of dat wel is wat je wilt. Meer hierover lees je hier.

Tip 7: Geloof in jezelf!

Als je gelooft dat je iets kan, houd je het langer vol, raak je in een flow en bereik je meer. Zorg ervoor dat je haalbare doelen stelt voor jezelf en geniet van het behalen ervan!

 

Ik wens je veel productieve uren en daardoor meer tijd en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *