Outlook verpest mijn vakantiegevoel!

Ben je net terug van vakantie, neemt je Outlook het alweer over.

Ken je dat? Dat gevoel na je vakantie waarmee je uitgerust en vol energie weer aan de slag gaat? En hoe lekker zou het zijn als je die energie kunt vasthouden? Vaak ben je een of twee weken aan het werk en heb je niet meer het gevoel dat je vakantie hebt gehad. Je wordt weer opgeslokt door de dingen van alledag en geleefd door Outlook.

Hulp bestaat!

Ik merk dat er nog veel mensen zijn die niet weten van het bestaan van Virtual Assistants (VA’s). En juist als kleine of startende ondernemer, kun je vaak erg goed een VA gebruiken. Zodat jij je tijd kunt besteden aan dingen waar je blij van wordt. En de dingen die je teveel tijd kosten toch gewoon gedaan worden.

Wat is een Virtual Assistant?

Een VA is iemand die jou op afstand ondersteunt in allerlei zaken waar jij niet aan toekomt. Het is eigenlijk je rechterhand, alleen dan op freelancebasis. Hierdoor kun je zelf bepalen hoeveel uur per week je iemand nodig hebt en hoef je dus geen ondersteuning in dienst te nemen. Je kunt in drukke tijden meer uur afnemen en in rustige tijden minder. En je hoeft geen werkplek te regelen, want een VA werkt vanuit haar eigen kantoor. Gewoon online.

Wat kun je uitbesteden (behalve Outlook)?

Er zijn VA’s die zich gespecialiseerd hebben in bepaalde taken, bijvoorbeeld website beheer, seo, social media of financiën. Er zijn ook meer algemene VA’s. Kijk dus goed naar wat je wilt uitbesteden en zoek daar de juiste VA bij. Je hoeft ook niet al je uit te besteden taken bij één VA neer te leggen. Er is echt veel wat je kunt uitbesteden. Van agendabeheer tot het inplannen van social media. Van administratie tot websitebeheer. Maar je kunt een VA bijvoorbeeld ook vragen voor het aanbrengen van structuur, of het digitaliseren van processen, het maken van planningen enzovoort.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij welke taken je uit wilt of kunt besteden? Neem gerust contact met me op voor een vrijblijvend gesprek. Dan help ik je hier inzicht in te krijgen en kun je van daaruit kijken wie of wat je nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *