Hoe staat het met jouw werkgeluk?

 

Deze week is de week van het werkgeluk. Sta jij er wel eens bij stil of je echt gelukkig bent met je werk? Doe je waar je blij van wordt? Waar je energie van krijgt? Kun je echt jezelf zijn? En de dingen doen die bij jou passen?

Mag ik mezelf voorop stellen?

Ik heb aan den lijve ondervonden wat er gebeurt als je niet jezelf bent en werk doet waar je geen energie van krijgt. Mijn lijf ging letterlijk uit. Ik kon vrijwel niets meer. Blijkbaar was dat voor mij nodig om eindelijk te beseffen dat ik mezelf voorop mag stellen. Omdat het belangrijk is dat ik doe waar ik gelukkig van word. Belangrijk voor mij, maar ook voor mijn omgeving.

Ik ben iemand die graag anderen gelukkig maakt. En dat heb ik altijd gedaan. Ten koste van mezelf. Omdat ik er niet meer bij stilstond dat ik dingen deed die niet bij mij pasten. Het geluk van de ander was belangrijker. Nu ik meer rekening houd met mezelf en besloten heb dat ik alleen nog doe waar ik blij van word en goed in ben, merk ik dat ik anderen nog veel gelukkiger kan maken.

Op de achtergrond

Ik ben niet iemand van de voorgrond, ik houd ervan om anderen te ondersteunen op de achtergrond, zodat zij goed voor de dag komen. Ik houd ervan om ondernemers te ontzorgen, om ze lucht te geven, zodat ze toekomen aan het werk waar zij ondernemer voor geworden zijn.

Randzaken die belangrijk zijn, maar voor jou een blok aan het been

Als ondernemer zijn er zoveel zaken waar je mee te maken krijgt. Zeker als je net begint. Je zou het liefst alleen met je product of dienst bezig zijn, maar hebt ook te maken met regelgeving, je eigen zichtbaarheid en bereikbaarheid. Hoe je jezelf presenteert. Visitekaartjes, huisstijl, website, templates voor verschillende documenten. Allemaal randzaken waar je misschien geen kaas van gegeten hebt en geen zin in hebt. Zaken die wel belangrijk zijn, maar jou erg veel tijd kosten om allemaal uit te zoeken, terwijl jij gewoon je product of dienst wilt verkopen. Deze zaken kunnen je werkgeluk in de weg staan.

Mijn doel is jouw werkgeluk (en het mijne)

Dat zijn zaken waar ik blij van word. Het is mijn doel om ervoor te zorgen dat jij professioneel overkomt. Dat alle puntjes op de i staan én dat jij tijd overhoudt om te kunnen doen waar jij goed in bent. Zodat je gelukkig bent in je werk.

Wil je jezelf (en mij) gelukkig maken in het werk? Bel me dan. Ik denk graag mee hoe we dat samen voor elkaar kunnen krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *