Wat heeft de eerste schooldag van mijn dochter met ondernemen te maken?

Wat als ik word buitengesloten?

Mijn dochter van 11 ging vorige week voor het eerst naar de middelbare school. De eerste dag was ze zó zenuwachtig en zó bang om buitengesloten te worden. Ik heb haar toen verteld dat ze alleen maar zichzelf hoeft te zijn. Want dan ben je echt en dat voelen mensen. Ze kwam die dag zo’n 10 cm groter en vol enthousiaste verhalen thuis. Het komt wel goed met haar.

Geen verschil

Hoe is dat in jouw ondernemerschap? Ben je bang dat klanten niet voor jou kiezen? En ga je daardoor dingen doen die eigenlijk niet bij je passen? Want eigenlijk is er niet zoveel verschil tussen het gevoel van mijn dochter en jouw gevoel als ondernemer. Je hoopt dat mensen je leuk vinden, dat ze je een opdracht gunnen, dat ze bij jou kopen. En er zijn heel veel manieren hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. Kijk maar op internet, het staat bol van de trainingen hoe je meer klanten kunt krijgen.

Mijn advies

Ik heb eigenlijk maar 1 advies: welke manier of training je ook kiest, zorg dat het de manier is die bij jou past. De manier waar jij je goed bij voelt en waarin jij jezelf kunt zijn en laten zien. Dan komen de juiste klanten vanzelf op je pad. Dan gaat het moeiteloos. En steek je geen tijd, geld en energie in zaken die jou en je bedrijf niet gaan helpen.

Weet je niet welke manier bij jou past? Neem dan gerust contact met me op, ik denk graag met je mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *